Heynckes: "Alsof Ulreich een korte black-out had"

1 mei 2018, 23:57   Bijgewerkt: 2 mei 2018, 00:03

Jupp Heynckes is mild voor zijn doelman Sven Ulreich. Door zijn enorme blunder kwam Bayern München in de halve finale tegen Real Madrid op een 2-1 achterstand en konden de Duitsers het tij niet meer keren. "Het was een slecht moment voor de ploeg, maar we hebben veel kansen gehad om te scoren en hij keepte verder prima", aldus Heynckes.

Ulreich verkeek zich vroeg in de tweede helft op een terugspeelbal, waarna het helemaal verkeerd afliep. Karim Benzema kon ongehinderd de tweede Madrileense goal binnentikken. "Ulreich raakte in de war", zegt Heynckes na afloop. "Alsof hij een korte black-out had. Hij wist eerst niet of hij de bal kon pakken. Realiseerde zich vervolgens dat dit niet kon en werd nerveus. Zo gebeurde het. Dit is verschrikkelijk voor een speler."

Aan de andere kant hield Keylor Navas Real Madrid op de been. "Wij hebben volgens mij gedomineerd en zij moeten Navas bedanken voor zijn spectaculaire reddingen, vooral op het einde", blikt Heynckes terug. "Wij verdienden de finale. Over twee wedstrijden waren we de betere ploeg. Het enige wat Real vandaag (dinsdag, red.) deed was counteren. Ik heb Bayern lang niet zo zien spelen."

Wat volgens Heynckes ook meetelde was de absentie van een aantal spelers, waaronder Arjen Robben. "In de eerste wedstrijd raakten we na een paar minuten Robben en Jerome Boateng kwijt. Dat maakte het voor ons een stuk moeilijker. We hebben deze wedstrijden vijf basisspelers moeten missen. Dat heeft invloed gehad, maar is geen excuus."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen