Van Halst erkent fouten: "Maar er is ook op de man gespeeld"

2 mei 2018, 07:56

Jan van Halst voelt zich verantwoordelijk voor de malaise bij FC Twente en had met het vertrek van Gertjan Verbeek zijn conclusies willen (en misschien ook wel moeten) trekken. 'In het belang van de club' besloot hij om dat niet te doen en (mede) daardoor werd hij in de media hard aangepakt. Volgens de directeur is er uiteindelijk ook (te) veel op de man gespeeld.

"Er zijn in de media onwaarheden en leugens over mij verschenen. Over de hoogte van mijn salaris, bijvoorbeeld", vertelt de vertrokken commercieel directeur tegenover TC/Tubantia. Volgens hem was er ook geen sprake van de bonus, die Van Halst 'voor de neus van Ted van Leeuwen zou hebben weggekaapt'. De oud-prof ontkent het stellig: "Dat salaris was gewoon vooraf afgesproken."

Toch wilde Van Halst ook zeker de hand in eigen boezem steken na de degradatie van de Tukkers. "Ik heb te veel hooi op de vork genomen. Dat is één van mijn valkuilen. Ik heb mij zeven dagen per week het snot voor de ogen gewerkt voor de club, maar dat telt allemaal niet."

Met het vertrek van Van Halst ligt de weg in elk geval wel vrij voor de komst van Fred Rutten.

Lees ook: Van Halst wilde zich eigenlijk solidair verklaren aan Verbeek

Lees ook: Van Halst kondigt definitief zijn afscheid aan bij FC Twente

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen