De Boer adviseert Kluivert: "Kijk naar de lange termijn"

2 mei 2018, 08:06

De toekomst van Justin Kluivert bi Ajax is momenteel erg onzeker: omdat hij zijn in 2019 aflopende contract vooralsnog niet wil verlengen, ligt een zomers vertrek voor de hand. Bovendien heeft hij een zaakwaarnemer (Mino Raiola) die zijn spelers, ook op jonge leeftijd, graag wegzet. Oud-Ajacied Ronald de Boer zou een vertrek van de buitenspeler betreuren.

"Ik snap dat het moeilijk is als je een vier- of vijfjarig contract kunt tekenen en een miljoen euro netto of meer per seizoen kunt verdienen. Maar kijk alsjeblieft naar de lange termijn", vertelt hij in De Telegraaf. "Dan komt dat geld vanzelf, maar valt veel meer status te verdienen. Nu dreigt een financieel aantrekkelijk, maar roemloos buitenlands avontuur."

Volgens De Boer is een dergelijke fout moeilijk om te herstellen, juist omdat hij met zijn negentien jaar veel minuten moet maken. "Het is zó ongelooflijk belangrijk om vlieguren te maken, veel wedstrijden te spelen. Daarom ben ik destijds bewust naar FC Twente gegaan. Op deze leeftijd moeten zij leren wat profvoetbal precies inhoudt, uit een ander vaatje kunnen tappen als het misgaat."

Bovendien is Kluivert, die hele goede duels heeft gespeeld maar ook hele matige, nog niet stabiel genoeg voor een volgende stap. De Boer: "Natuurlijk heeft Justin veel talent. Maar hoeveel wedstrijden heeft hij nou écht goed gespeeld? Een handvol. Hij is nog veel te wispelturig voor het buitenland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen