Spoorboekje: beslissingen in Europa League, Heracles is jarig

3 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 2 mei 2018, 21:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 3 mei.

Nieuws

Heracles is jarig

Heracles Almelo viert vandaag zijn verjaardag. De club bestaat blaast maar liefst 115 kaarsjes uit. Op 3 mei 1903 werd de club geboren onder de naam Hercules. Ook leuk: indertijd waren de clubkleuren niet zwart en wit, maar zwart en groen. Deze hele week stond al in het teken van dit jubileum, maar vandaag wordt er nog iets dieper in de geschiedenisboeken van Heracles gekeken.

Wedstrijden

Atlético Madrid - Arsenal 

Is dit het laatste optreden van Arsene Wenger in Europa, als manager van Arsenal? De beste papieren zijn in ieder geval in handen van Atlético Madrid. De late gelijkmaker (1-1) van Antoine Griezmann dompelde Wenger en heel Arsenal in rouw. Het spel biedt The Gunners houvast, en zo uitzichtloos is de situatie ook helemaal niet. Probleem is wel dat Atleti in hun hele Europa League-campagne thuis nog geen doelpunt tegen kreeg. Ook in La Liga staat de teller in thuiswedstrijden op maar vier tegentreffers.

Olympique Marseille - Red Bull Salzburg

Wie ook wint, weinig hadden Olympique Marseille dan wel Red Bull Salzburg in de finale van de Europa League voorspeld. De Fransen verdedigen in Oostenrijk een 2-0 voorsprong. Salzburg haalt al het hele toernooi het beste in zichzelf naar boven. Lukt dat in de return tegen L'OM nog een keer?

Voetbal op tv

20.48 uur: Atlético Madrid - Arsenal, RTL 7 - live verslag van Europa League-duel

21.00 uur: Red Bull Salzburg - Olympique Marseille, FOX Sports 2 - live verslag van Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen