Achterberg: "Liverpool is nog niet bezig met de finale"

2 mei 2018, 12:42   Bijgewerkt: 2 mei 2018, 14:59

John Achterberg is al sinds jaar en dag keeperstrainer van Liverpool. Sinds Rafael Benítez aan het roer stond bij The Reds, is hij de vaste man die de doelmannen begeleidt. Ook de oud-goalie van NAC Breda geniet van het huidige succes van zijn club.

"Voor elke wedstrijd is er wel een bepaalde spanning, nu ook zeker", vertelt hij tegenover de NOS over de return in de Champions League in Rome. Liverpool is op alle scenario's voorbereid, verzekert Achterberg. "We bekijken alle wedstrijden, er zijn veel analisten. Ook het duel met Barcelona (3-0). We weten in principe alles van hen."

Hoewel het eerste duel met 5-2 gewonnen werd, kijkt Liverpool nog zeker niet naar de finale, waarin Real Madrid wacht. Achterberg: "Nee, we moeten eerst zelf onze job maar eens zien te klaren. Onze focus ligt op het behalen van een goed resultaat tegen AS Roma."

Daarvoor hebben de Engelsen wel uitblinker Mohamed Salah in de ploeg, die gisteren door de journalisten werd verkozen tot de beste speler van de Premier League. Een geweldige voetballer, vindt ook Achterberg. "Alles wat hij aanraakt, wordt goud. Er is zelfs een liedje gemaakt en bij alles wat hij doet, worden er weer nieuwe dingen gemaakt. Het lijkt wel alsof hij de bal aan een touwtje heeft. Hij is een van de besten van de wereld."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen