Gevoelige stap Viergever: "Het sportieve gaat boven alles"

3 mei 2018, 08:10   Bijgewerkt: 3 mei 2018, 12:17

Met ingang van het komende seizoen is Nick Viergever geen Ajacied meer, maar PSV'er. Dat de linksback niet naar het buitenland vertrekt, komt voor hemzelf ook als een verrassing. Eigenlijk ging Viergever er al van uit dat hij een avontuur in de Bundesliga aan zou gaan.

Dat PSV hem benaderde, kwam voor Viergever als verrassing. "Met mijn hoofd was ik al in het buitenland toen dit aanbod kwam. Het verhaal klonk goed. Ik moet het team helpen met mijn ervaring en moet gaan voor de positie van linksback of linker centrale verdediger", vertelt de 28-jarige verdediger in het Algemeen Dagblad. Een jaar geleden leek Viergever op weg naar het Duitse VfB Stuttgart, maar Ajax liet de linksback toen niet gaan.

Ook in de winterstop was er interesse voor Viergever. Toen meldde PSV zich voor de eerste keer, maar Ajax besloot om Viergever aan zijn contract te houden. Nu vertrekt hij alsnog naar Eindhoven. "Natuurlijk zijn Ajax en PSV concurrenten, maar uiteindelijk gaat het sportieve boven alles. Zo heb ik het bekeken en daarom voelt deze stap goed", vervolgt de verdediger. "Ik kijk er naar uit om straks met PSV de play-offs voor Champions League te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen