Zure nasmaak bij Florenzi, die pleit voor videoscheidsrechter

3 mei 2018, 09:27

In Italië wordt na het spectaculaire tweeluik in de halve finale van de Champions League tussen AS Roma en Liverpool veel kritiek geuit op de optredens van de scheidsrechters. Zowel de heenwedstrijd als de return kende een aantal discutabele momenten, die niet in het voordeel waren van de Romeinen. Alessandro Florenzi is het eens met directeur Monchi: de aanwezigheid van een videoscheidsrechter had Roma kunnen helpen.

Na afloop van het mislopen van de Champions League-finale stak Florenzi zijn woede niet onder stoelen of banken. "Het maakt je boos als je er zo uit vliegt. We hebben zeven goals in twee wedstrijden geïncasseerd, maar daarbij zit een buitenspeldoelpunt van Mohamed Salah. Dan hebben we nog het penaltymoment waarbij Edin Dzeko geen buitenspel stond en de overduidelijke handsbal."

Een videoscheidsrechter had het verloop van de halve finale kunnen veranderen, denkt Florenzi. "Als er VAR-technologie in de Champions League was, dan weet ik niet of de finale Real Madrid - Liverpool was geweest", aldus de Italiaan tegenover Mediaset Premium. "De video-arbiter neemt veel twijfels weg. Het kan gebeuren dat de scheidsrechter iets in een split-second niet ziet, maar in tien seconden kunnen de beelden worden bekeken en zekerheid worden gegeven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen