Van 't Schip: "Ik vind dat we hartstikke goed voetbal spelen"

3 mei 2018, 16:48

Alleen FC Twente presteert in 2018 slechter dan PEC Zwolle. Desondanks kan de ploeg van John van 't Schip zich zondag in de slotronde van de Eredivisie plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. "Ik vind dat we hartstikke goed voetbal spelen, maar we belonen onszelf niet", aldus Van 't Schip.

Het contrast is groot in de Hanzestad: voor de winterstop presteerde PEC Zwolle uitstekend. Zo goed dat de doelstelling van handhaving werd bijgesteld naar Europees voetbal. "Ik vind ook dat we dat op dat moment moesten uitspreken", zegt Van 't Schip tegen FOX Sports. "We moeten ons daar niet achter verschuilen."

Hoewel het qua punten dramatisch is, is Van 't Schip tevreden over het vertoonde spel. "Ik vind dat wij fris en goed voetbal spelen, met na de winterstop grotere verschillen tussen thuis- en uitwedstrijden. In de meeste wedstrijden van ons zit een goede drive en frisheid."

Aan het aantal kansen ligt het ook niet. "Maar we weten ze niet te verzilveren, en dat heeft ons wel opgebroken in de laatste weken", vindt de oefenmeester van PEC. De Zwollenaren spelen zondag op bezoek bij AZ. Winst betekent deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen