Elia 'is aan het vlammen': "Over mij schrijven ze niks"

3 mei 2018 – Eljero Elia baarde vorige week opzien met een opmerkelijke tweet. Hij stelde dat hij weinig aandacht krijgt in de Nederlandse media, ondanks zijn goede prestaties bij Istanbul Basaksehir. De buitenspeler denkt dat de Turkse competitie in Nederland wordt onderschat.

Elia 'is aan het vlammen': "Over mij schrijven ze niks"

Tegenover Omroep West gaat Elia in op zijn tweet. "Ze praten in Nederland niet over het Turkse voetbal. Ze nemen het niet serieus. Toen ik hierheen ging, werd er gelachen. Pas later ging men zich verdiepen in de club. We hebben Club Brugge volledig weggespeeld. Zij worden met twee vingers in de neus kampioen van België", stelt de buitenspeler.

"Ik wilde voor mezelf een statement maken zodat ze in Nederland wakker worden geschud. Ik ben nu aan het vlammen. Als een Nederlander in het buitenland eens in de vijf weken een doelpunt maakt, dan zie je grote stukken voorbij komen, maar over mij schrijven ze niks. Daarom heb ik op een gezonde manier om aandacht geschreeuwd. Maar ik wil niet in een slachtofferrol gaan zitten en ben ook totaal niet zielig."

De buitenspeler heeft bij de Turkse topclub, die met de andere drie topclubs is verwikkeld in een spannende titelstrijd, nog een contract voor twee jaar. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik zit hier goed. Ik zou ook nog wel een stapje willen maken. Ik zou ook nog wel een keer voor een topclub in Turkije willen spelen, maar dat gaat, denk ik, niet gebeuren. Je moet Basaksehir zien als FC Twente. Die verkochten in hun kampioensjaar ook hun goede spelers niet aan de topclubs. Als het komt, komt het. Als het niet komt, ook prima. Ik moet zorgen dat ik deze lijn kan vasthouden", stelt hij.

Eredivisie

gerelateerd