Wenger verlaat Arsenal zonder prijs: Atlético naar finale

3 mei 2018, 22:58

De laatste kans om met een prijs afscheid te nemen van Arsenal is verkeken voor Arsène Wenger. Nadat Atlético Madrid vorige week met tien man een gelijkspel uit het vuur sleepte, wonnen de mannen van Diego Simeone vanavond (donderdag) op geslepen wijze: 1-0. Simeone wordt in de wandelgangen weleens genoemd als opvolger van Wenger, maar lijkt onhaalbaar voor de Londense club. Diego Costa kroonde zich als matchwinner, terwijl Laurent Koscielny zwaar geblesseerd raakte.

Na een dienstverband van 22 jaar komt er na dit seizoen een einde aan het Wenger-tijdperk bij Arsenal. Dit laatste seizoen zal echter als een nachtkaars uitgaan. Nadat Arsenal dit seizoen al vroeg uit de FA Cup geknikkerd werd en de League Cup-finale verloor, zullen de Londenaren dus ook niet de Europa League winnen. Tel daar een zeer magere zesde klassering in de Premier League bij op en je kan concluderen dat Wenger's afscheidstournee uitgelopen is tot een deceptie.

Zonder Simeone op de bank, hij werd vorige week namelijk naar de tribune gestuurd, speelde Atlético op kenmerkende wijze. Met vier middenvelders kort op vier centrale verdedigers werden de linies gesloten gehouden en werd er geloerd op de counter. Arsenal probeerde voornamelijk via de flanken om tot doelpogingen te komen, maar de absolute scherpte ontbrak en in de eerste helft werd Atlético-doelman Jan Oblak geen een keer getest.

Met gevaarlijke schoten van Granit Xhaka en Henrikh Mkhitaryan kwam Arsenal het dichtst bij de gelijkmaker, terwijl Mesut Özil weer strooide met mooie passjes. Het mocht allemaal niet baten, want Oblak werd niet gepasseerd. Achterin wist Arsenal steeds op tijd te corrigeren en dus kreeg het geen goals meer tegen, maar de Engelse club kwam simpelweg aanvallende stootkracht te kort om zelf tot scoren te komen. Zodoende bleef 1-0 de eindstand en gaat Atlético Madrid door naar de finale van de Europa League, terwijl de buurman Real Madrid in de finale van de Champions League staat. Wenger verlaat zonder prijs zijn geliefde Arsenal, dat volgend jaar opnieuw niet in de Champions League zal uitkomen. [photo,113743,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen