Dolberg maakt zich op voor eerste basisplaats van 2018

4 mei 2018, 15:33

Kasper Dolberg kan zich opmaken voor zijn eerste basisplaats van 2018. Een voetblessure zat hem dit kalenderjaar dwars, maar de spits van Ajax is nu fit genoeg om te starten tegen Excelsior. De Deen hoopt nog op WK-deelname en is daarom gebaat bij wedstrijdritme.

"Hij is nog niet honderd procent wedstrijdfit", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Normaal kan hij dat opdoen bij Jong Ajax, maar die mogelijkheid is er niet meer. De laatste weken kreeg hij steeds meer speeltijd. Dat heeft-ie nodig om nu de laatste stap te zetten. Het is aannemelijk dat hij gaat starten."

Excelsior - Ajax gaat zondag alleen maar om de eer, nadat de Amsterdammers zondag de tweede plaats veiligstelden. "De intentie is dat je wedstrijden wint, ook al staat er weinig op het spel. Je bent prof om te winnen, en je wilt het publiek vermaken. Met die intentie en doelstelling spelen we deze wedstrijd."

Ook is de blik van Ten Hag al op volgend seizoen gericht. Ajax begint in de tweede voorronde van de Champions League, en volgt de niet-kampioenen route. "De kampioenen route is makkelijker, maar dit nu eenmaal de situatie waarin we ons begeven. We moeten een goede voorbereiding draaien en alles zorgvuldig en secuur plannen. Daar ligt ook een verantwoordelijkheid voor de spelers. Dat zij topfit terugkomen van een welverdiende vakantie om op 25 juli al een goede wedstrijd te kunnen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen