Spoorboekje: een nieuwe Houdini-act van HSV en play-offs in JL

5 mei 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 5 mei.

Specials

Welke aanvaller wordt de topscorer van de Eredivisie dit seizoen?

Naast twee play-offtickets voor Europees voetbal, is in de laatste speelronde van de Eredivisie ook vooral nog de topscorerstitel nog te vergeven. Maar liefst zes spelers maken een serieuze kans om zich te kronen tot beste schutter van dit seizoen. In samenwerking met Remiqz gaat FCUpdate.nl dieper in op de materie: wie van de zes heeft het hoogste scoringspercentage, betekent een hogere EPI-waarde ook een hoger scoringspercentage en wat is de bijdrage van de schutter bij zijn club?

Wedstrijden

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV (15.30 uur)

Nog steeds houdt Hamburger SV zicht op handhaving in de Bundesliga. De al meerdere malen afgeschreven Traditionsverein aast op de zestiende plek van VfL Wolfsburg, wat nacompetitie betekent. Een kunstje dat ze de afgelopen jaren telkens flinkten. Het verschil is op dit moment nog slechts twee punten. Maar ook de komende tegenstander Eintracht Frankfurt speelt nog om de knikkers: de club van Jetro Willems wil Europa in.

AFC Bournemouth - Swansea City (16.00 uur)

Met Nathan Aké, gekozen tot speler van het jaar bij Bournemouth, ongetwijfeld in de basis, heeft de thuisclub de kans om zich definitief veilig te spelen in de Premier League. Toch zijn de meeste ogen gericht op Swansea City: met nog drie duels te gaan, is voor hen de degradatiestress definitief. Na een goede periode werd er al zes officiële duels niet meer gewonnen, toch is er nog hoop voor Erwin Mulder, Leroy Fer, Luciano Narsingh en Mike van der Hoorn. Met Stoke City (nummer negentien) en Southampton (nummer achttien) biedt het programma perspectief.

Juventus - Bologna (20.45 uur)

Vorige week zaterdagavond leek Juventus het kampioenschap weg te geven op bezoek bij Internazionale: nog geen 24 uur later was het dankzij late treffers van de Oude Dame en een nederlaag van Napoli bijna zeker van het kampioenschap in de Serie A. De voorsprong is met nog drie duels liefst vier punten: toch wil Juve zaterdagavond zéker van Bologna winnen, in de wetenschap dat het ook AS Roma nog treft in de competitie.

SC Cambuur - FC Dordrecht (20.45 uur)

De returns in de eerste ronde van de play-offs in de Jupiler League lijken niet meer spannend te worden, maar als de Champions League van dit seizoen een graadmeter is, zijn (bijna) alle ontsnappingen nog mogelijk. Trainer Gerárd de Nooijer sprak bovendien vertrouwen uit dat het nog spannend gaat worden in Leeuwarden. Dat kan dus nog weleens een interessante ontmoeting worden...

Voetbal op tv

13.30 uur: Stoke City - Crystal Palace, Ziggo Sport Select - live verslag van Premier League-duel

15.25 uur: Eintracht Frankfurt - Hamburger SV, FOX Sports 2 - live verslag van Bundesliga-duel

15.25 uur: RB Leipzig - VfL Wolfsburg, FOX Sports 5 - live verslag van Bundesliga-duel

16.00 uur: West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur, Ziggo Sport Select - live verslag van Premier League-duel

18.30 uur: Almere City - MVV, FOX Sports 1 - live verslag van play-offduel

20.45 uur: SC Cambuur - FC Dordrecht, FOX Sports 1 - live verslag van play-offduel

21.25 uur: Sporting Portugal - Benfica, Ziggo Sport Select - live verslag van topper uit Portugese competitie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen