Arbiter Chapron niet in de prijzen, nominatie Memphis

4 mei 2018, 22:04

De Franse spelersvakbond heeft de prijs voor de 'Beste scheidsrechter van het seizoen' voor deze voetbaleditie geschrapt. Nadat de scheidsrechters hun collega Tony Chapron nomineerden - de arbiter die eerder dit seizoen natrapte en vervolgens de speler over wie hij struikelde wegstuurde -, besloten de spelers de award ditmaal te schrappen. Ze zien de nominatie als een provocatie.

Chapron werd na zijn bizarre actie geschorst voor de rest van het seizoen, wat voor hem einde loopbaan betekende. Op 45-jarige leeftijd moet je in Frankrijk namelijk nog altijd stoppen als arbiter. Sinds 14 januari floot hij daarom geen duel meer en toch werd hij door zijn collega genomineerd tot arbiter van het jaar.

De UNFP, Union Nationale des Footballeurs Professionnels, gaat daar echter niet in mee. In plaats daarvan hebben ze besloten om ditmaal de prijs helemaal niet uit te reiken. Verder werd Memphis Depay als een van de drie genomineerden voor speler van de maand april gekozen in de Ligue 1, door dezelfde organisatie. Hij wordt beloond voor zijn geweldige optredens in de afgelopen maand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen