PSG moet vrezen voor records na nieuw puntenverlies

4 mei 2018, 22:43

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond op bezoek bij Amiens niet gewonnen. De kampioen van Frankrijk kwam weliswaar tot tweemaal toe op voorsprong dankzij prachtige treffers, maar Moussa Konaté maakte even zo vaak gelijk: 2-2. Daardoor wordt het nog spannend of PSG aan het puntentotaal van AS Monaco van vorig jaar komt.

De regerend landskampioen kwam destijds tot 95 punten en PSG was meer dan op de goede weg dat aantal (het record van de Ligue 1) te breken. Maar na de remise tegen Guingamp vorige week, werd er ditmaal opnieuw niet gewonnen van een grijze middenmoter. Via Edinson Cavani, uit een heerlijke steekpass van Javier Pastore na een half uur, ging de kampioen wel op voorsprong aan de thee, maar Konaté maakte twee minuten in het tweede bedrijf uit een bijna net zo mooie pass van Thomas Monconduit gelijk met een schot in de verre hoek.

Bij afwezigheid van supertalent Kylien Mbappé, vorige maand nog verkozen tot de beste speler van de Ligue 1, stond de twintigjarige Christopher Nkunku op. Op aangeven van Thiago Motta plaatste hij in de verre hoek heerlijk de 1-2 binnen na ruim een uur spelen. Maar wederom was het Konaté dat een antwoord klaar had: keeper Alphonse Areola zag er overigens op z'n zachtst gezegd niet lekker uit bij de gelijkmaker.

Met Mbappé nog even binnen de lijnen voor Nkunku hoopte PSG te winnen en zo de magische grens van honderd punten - en het record van AS Monaco - nog te kunnen halen, maar tot scoren kwam de kampioen niet meer. Daardoor is de honderd punten-grens niet meer te behalen, het record van Monaco nog wel. Maar dan moet het wel de oude vorm hervinden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen