Pröpper veilig met Brighton na knappe zege op zeer zwak United

4 mei 2018, 22:58

Manchester United heeft vrijdagavond een wanprestatie geleverd op bezoek bij het Nederlands getinte Brighton & Hove Albion. Tegen Davy Pröpper en consorten creëerde de ploeg van José Mourinho veel, maar dan ook veel te weinig en kreeg het terecht de deksel op de neus, door een treffer van Pascal Groß. De thuisploeg is door de drie punten definitief veilig op het hoogste niveau.

Zelfs in theorie kan het niet meer mis gaan bij de ploeg waar Jürgen Locadia en Tim Krul op de bank bleven tegen Manchester. Het Nederlandse duo zag hoe de miljoenenploeg van United werkelijk niets voor elkaar kreeg in de eerste helft in Brighton & Hove. In het eerste bedrijf had de formatie van Mourinho slechts één balcontact in het strafschopgebied van keeper Mathew Ryan.

Na de pauze gebeurde daar wél wat toen David de Gea er geposteerd stond. Na een klein uur spelen schoot Groß de bal namelijk hard binnen, maar die werd op de lijn gekeerd door verdediger Marcus Rojo. Met behulp van doellijntechnologie keurde Craig Pawson de goal echter alsnog terecht goed, wat Manchester wakker schudde. Onder meer Jesse Lingard werd ingebracht voor een slotoffensief.

Via Anthony Martial en Lingard was Manchester veel dichterbij een treffer dan voor de rust en trachtte het nog een serieuze poging om een nederlaag te voorkomen, maar echt hele grote kansen leverde dat niet op. Dus grepen Pröpper en co de overwinning, waardoor ze definitief veilig zijn gespeeld in de Premier League met veertig punten na 36 duels.

United hoeft zich, ondanks de nederlaag, eigenlijk geen zorgen meer te maken over de tweede plaats: het verschil met Liverpool is vijf punten met beide nog twee duels te spelen. Wel is het zorgelijk dat de formatie van Mourinho verloor van alle drie de promovendi: Huddersfield Town, Newcastle United en dus Brighton.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen