Gisteren gemist: Twente-fans zijn trouw, Pröpper wint, Elia gelijk

5 mei 2018, 00:30   Bijgewerkt: 4 mei 2018, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 4 mei.

Pröpper veilig met Brighton na knappe zege op zeer zwak United

Manchester United heeft vrijdagavond een wanprestatie geleverd op bezoek bij het Nederlands getinte Brighton & Hove Albion. Tegen Davy Pröpper en consorten creëerde de ploeg van José Mourinho veel, maar dan ook veel te weinig en kreeg het terecht de deksel op de neus, door een treffer van Pascal Groß. De thuisploeg is door de drie punten definitief veilig op het hoogste niveau.

FC Twente-fans steunen de club met massale run op seizoenkaarten

Ondanks de degradatie naar de Jupiler League gaat het aantal seizoenkaarten van FC Twente als een speer: de Tukkers verkochten op de eerste dagvan de verkoop van volgend jaar al ruim 3.500 (!) jaarkaarten en dat is ruim drie keer zo veel als vorig jaar op de eerste dag, toen er ruim duizend over de toonbank gingen.

Aké gekozen tot speler van het jaar bij Bournemouth

Nathan Aké is door de fans van het Engelse Bournemouth verkozen tot de beste speler van het huidige seizoen. Met tweederde (66%) van alle stemmen was de verdediger de overtuigende winnaar. Het is zijn tweede seizoen in dienst van de Cherries.

Istanbul Basaksehir verliest punten ondanks assist van Elia

Eljero Elia heeft vrijdagavond wederom een belangrijke rol gespeeld bij Istanbul Basaksehir. De Nederlandse vleugelaanvaller gaf na een kwartier een knappe assist op Rijad Bajic, die simpel het openingsdoelpunt maakte. Lang leek dat de winnende goal te worden, totdat keeper Volkan Babacan de mist in ging in de blessuretijd tegen Sivasspor. Door de remise laat Elia met zijn ploeg een steek in de titelstrijd van de Turkse Süper Lig.

Paris Saint-Germain moet vrezen voor records na nieuw puntenverlies

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond op bezoek bij Amiens niet gewonnen. De kampioen van Frankrijk kwam weliswaar tot tweemaal toe op voorsprong dankzij prachtige treffers, maar Moussa Konaté maakte even zo vaak gelijk: 2-2. Daardoor wordt het nog spannend of PSG aan het puntentotaal van AS Monaco van vorig jaar komt. Verder was er voor Memphis Depay een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332380/trappende-arbiter-chapron-niet-in-de-prijzen-nominatie-memphis/,_blank,bijzondere nominatie] in Frankrijk.

Koscielny mist het WK, Deschamps voelt met hem mee

Hoewel de officiële diagnose officieel nog gesteld moet worden, weet de Franse bondscoach Didier Deschamps al dat Arsenal-verdediger Laurent Koscielny niet van de partij is in Rusland. De Franse bondscoach houdt er geen rekening mee dat hij het eindtoernooi nog haalt nadat hij een zwre achillespeesblessure opliep. "Ik ben erg verdrietig voor Laurent", laat de keuzeheer weten.

Sevilla met derde trainer naar eerste zege sinds 3 maart

Met de derde trainer van dit seizoen op de bank heeft Sevilla eindelijk weer eens gewonnen in La Liga. Concurrent Real Sociedad, die net als de thuisploeg nog voor Europees voetbal ging, werd met 1-0 verslagen, dankzij een treffer van Éver Banega. Vanuit een strafschop bezorgde hij zijn ploeg de eerste Primera Division-zege sinds 3 maart van dit jaar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen