PSV speelt tegen Groningen voor evenaring thuisrecord

4 mei 2018, 23:57

Hoewel PSV de laatste weken de teugels al wat liet vieren in de Eredivisie en dat ook te zien was in de resultaten tegen Roda JC (2-2) en ADO Den Haag (3-3), kan de ploeg van Phillip Cocu nog altijd een record evenaren: als het komende zondag van FC Groningen wint in het Philips Stadion, pakt het liefst 49 punten dit seizoen in eigen huis. Dat lukte eerder alleen in het jaar 1986/87, onder leiding van onder andere Guus Hiddink.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Vier jaar geleden greep PSV, ook onder Cocu overigens, 48 punten in de thuisduels door zestienmaal te winnen in het Philips Stadion. Ditmaal was er slechts één keer puntverlies: tegen sc Heerenveen toen een 2-0 voorsprong nog uit handen werd gegeven. In alle andere duels werd er gewonnen door de Eindhovenaren. Ajax (43), Feyenoord (36), AZ (32) doen het beduidend minder.

Mocht PSV de serie, ingezet na de 0-1 nederlaag tegen Feyenoord op 18 september 2017, doorzetten, dan kan het volgend seizoen nóg een record evenaren en ook nog verbeteren. Tussen januari 2005 en 2007 bleven de Eindhovenaren 37 thuiswedstrijden ongeslagen. De huidige reeks staat op dertig: als er in elk geval niet verloren wordt van Groningen, kan Cocu volgend jaar verder met die statistiek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen