Spoorboekje: laatste Eredivisie-dag en Barcelona tegen Real

6 mei 2018, 08:33

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 6 mei.

Specials

Euro Player Index: Real Madrid legt het af tegen FC Barcelona

FC Barcelona kroonde zich vorige week met grote overmacht tot de landskampioen van Spanje: de zevende landstitel in de afgelopen tien jaar. Ook in de Copa del Rey zijn de Catalanen rivaal Real meer dan de baas met vier zeges in de laatste vier seizoenen. Anderzijds staat De Koninklijke op 26 mei voor de derde achtereenvolgende (!) keer in de finale van de Champions League.

Wedstrijden 

AZ - PEC Zwolle (14.30 uur) 

Er staan vanmiddag in de laatste speelronde van de Eredivisie acht duels op het menu, maar niet op alle duels staat nog veel spanning. Op AZ tegen PEC Zwolle wel, omdat de bezoekers zich willen plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal en bij AZ aanvaller Alireza Jahanbakhsh zich tot topscorer van de Eredivisie kan gaan kronen. 

Chelsea - Liverpool (17.00 uur) 

Chelsea tegen Liverpool is altijd beladen, maar zondag staat er veel op het spel bij de kraker in de Premier League. Liverpool staat derde en moet Tottenham Hotspur, dat een punt minder heeft, achter zich zien te houden om een rechtstreeks Champions League-ticket te grijpen. Chelsea staat vijfde met vijf punten minder dan Tottenham en kan met nog twee duels te gaan hooguit bij een wonder nog vierde worden. 

FC Barcelona - Real Madrid (20.45 uur) 

De voorsprong van FC Barcelona op Real Madrid bedraagt maar liefst vijftien punten, maar toch is de Clásico van vanavond uiteraard nog zeer de moeite waard. Barcelona wil laten zien dat het de terechte kampioen is, terwijl Real uit is op eerherstel voor het mindere competitieseizoen en de 0-3 nederlaag van eerder dit seizoen. Voordeel voor Barcelona kan zijn dat Real midweeks diep heeft moeten gaan tegen Bayern München in de Champions League. 

Voetbal op tv 

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

13.30 uur: Eredivisie op Zondag, FOX Sports 1

14.30 uur: Manchester City - Huddersfield Town, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

14.30 uur: Eredivisie schakelshow, FOX Sports 1, schakelkanaal met Eredivisie-wedstrijden

17.00 uur: Chelsea - Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

19.00 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvattingen van de Eredivisie-duels

19.30 uur: Dit was het Weekend, FOX Sports 1, terugblik op het Eredivisie-weekend

19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: FC Barcelona - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel 

21.55 uur: Studio Voetbal, NPO 1, voetbalpraatprogramma

23.30 uur: Match of the Day, BBC One, samenvattingen van de Premier League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen