Stoke City na tien PL-jaren terug naar het Championship

5 mei 2018, 16:54

Stoke City is zaterdagmiddag gedegradeerd uit de Premier League. Zaterdag viel het doek voor The Potters dankzij een 1-2 nederlaag tegen Crystal Palace. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Nederlander Patrick van Aanholt. Palace is door de overwinning veilig.

Stoke was de afgelopen weken behoorlijk aan het punten sprokkelen, aangezien het de voorgaande drie duels allemaal gelijkspeelde. Vorige week pakte het nog een punt op bezoek bij Liverpool. Dat gaf goede hoop voor de belangrijke ontmoeting van vanmiddag met Palace, maar die wedstrijd liep voor Stoke City niet goed af. Vijf minuten voor tijd schoof Patrick van Aanholt na geschutter in de Stoke-defensie de 1-2 tegen de touwen. Daardoor viel het doel voor Stoke City.

En dat terwijl de thuisploeg nog wel goed aan de wedstrijd begon. Een saaie eerste helft werd besloten met vuurwerk, aangezien Xherdan Shaqiri kort voor rust een vrije trap in het doel kegelde. De voorsprong verdween door een schuiver van James McArthur twintig minuten voor tijd echter van het bord en toen Van Aanholt er vijf minuten voor tijd 1-2 van maakte, was het doek definitief gevallen voor het Stoke City van basisklant Erik Pieters.

The Potters spelen komend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2007/2008 weer in het Championship. [photo,113762,left,]