Oranje Onder-17 start goed op EK met zege op Duitsland

5 mei 2018, 18:03   Bijgewerkt: 5 mei 2018, 18:09

Oranje Onder-17 kende dinsdag een goede start op het EK met een 0-3 zege op Duitsland. Chelsea-speler Daishawn Redan was de man van de wedstrijd aan de kant van Nederland: hij was goed voor twee doelpunten en een assist. 

Nederland kwam na achttien minuten op voorsprong nadat Redan in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De oud-Ajacied ging vervolgens zelf achter de bal staan en maakte vanaf de stip de openingstreffer. Vlak voor rust verdubbelde Oranje de score. Redan maakte op aangeven van PSV'er Mohammed Ihattaren de 0-2.

In de tweede helft ging Nederland direct verder waar het gebleven was. Feyenoorder Crysencio Summerville zorgde ervoor dat de eindstand op 0-3 werd bepaald. Ditmaal fungeerde Redan als aangever. Door de overwinning gaat Oranje aan kop in groep D. Servië en Spanje spelen later op de dag nog wel tegen elkaar. Voor Nederland gaat het EK dinsdag verder met een duel tegen Spanje. Vrijdag treffen de beloften Servië.

Opstelling Oranje Onder-17: Koorevaar; Sambo, Van Gelderen, Maduro, Hendriks; Franken, Timber, Burger; Summerville, Redan, Ihattaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen