Late remise Southampton na pijnlijk moment Hoedt

5 mei 2018, 20:25   Bijgewerkt: 5 mei 2018, 20:35

Southampton heeft zaterdagavond redelijke zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij Everton werd er met 1-1 gelijkgespeeld waardoor Southampton voorlopig naar de veilige zeventiende plaats in de Premier League stijgt. De ploeg had echter met drie punten kunnen staan.

Southampton kwam vlak na rust op voorsprong op bezoek bij Everton. Nathan Redmond zorgde met 56 minuten op de klok voor de openingstreffer. Daar leek het lange tijd ook bij te blijven, wat voor Southampton zou betekenen dat er drie waardevolle punten werden gepakt in de strijd tegen degradatie. Met nog vijf minuten te gaan kreeg de ploeg echter een flinke domper te verwerken toen Maya Yoshida zijn tweede gele kaart pakte.

Met tien man slaagde Southampton er vervolgens niet in om de overwinning over de streep te trekken. In de extra tijd tekende Tom Davies voor de gelijkmaker van Everton. Na slecht uitverdedigen van Southampton schoot Davies via de ongelukkige Wesley Hoedt raak. Door de gelijkmaker heeft Southampton evenveel punten als nummer achttien Swansea City. De ploegen treffen elkaar dinsdag in een ware degradatiekraker. Door de late treffer van Everton heeft ook West Bromwich, dat eerder op de dag won van Tottenham Hotspur, nog kans op handhaving.