Dost met Sporting gelijk tegen Benfica, Porto kampioen

5 mei 2018, 23:36   Bijgewerkt: 5 mei 2018, 23:58

FC Porto heeft zich zaterdagavond voor de 28ste keer tot kampioen van Portugal gekroond. In een rechtstreeks duel speelden Sporting Portugal en Benfica namelijk doelpuntloos gelijk waardoor beide clubs nummer één Porto niet meer kunnen achterhalen.

In de eerste helft had voor Benfica het initiatief op bezoek bij Sporting. Bij de thuisploeg begon Bas Dost in de basis. De bezoekers kregen enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar liet na om te scoren. Dost kreeg vlak voor rust een mogelijkheid om de score te openen voor Sporting, maar ook zijn inzet trof geen doel waardoor het bij rust nog 0-0 stond.

Ook na rust kregen beide ploegen nog wel enkele kansen, maar ook toen bleef een doelpunt uit. FC Porto pakt daardoor de landstitel. Sporting en Benfica moeten in de laatste ronde nog gaan uitvechten wie er tweede wordt en het ticket voor de voorronde Champions League pakt. Beide ploegen hebben 78 punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!