ADO geeft voorsprong bijna weg, maar pakt play-off-ticket

6 mei 2018, 16:40

Het seizoen van ADO Den Haag gaat met een paar weken verlengd worden, aangezien de Hofstedelingen zondag een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De Hofstedelingen gaven op bezoek bij Roda JC nog bijna een 0-3 voorsprong weg, maar hielden stand. Doordat concurrenten PEC Zwolle en sc Heerenveen verloren, neemt ADO de zevende plek over van de Friezen. ADO werkt op woensdag 9 mei en zaterdag 12 mei het tweeluik met nummer zes Vitesse af.

Roda wist vooraf dat het bij een monsterzege op ADO een minimale kans had om zich nog veilig te spelen. Die plannen konden echter al na drie minuten de prullenbak in: doelman Hidde Jurjus wachtte zo lang met uittrappen dat de bal via Johnsen tegen het net caramboleerde.

De Limburgers wisten zich terug in de wedstrijd te knokken en werden met name via Mikhail Rosheuvel gevaarlijk. Spits Dani Schahin had echter een off-day. Net toen de thuisploeg door leek te drukken, gaf het de 0-2 weg. Lex Immers kon onbedreigd binnen koppen na een hoekschop van Nasser El Khayati.

De tussenstanden bij AZ-PEC Zwolle en sc Heerenveen-Feyenoord waren gunstig voor ADO, maar niet voor Johnsen: Alireza Jahanbakhsh en Steven Berghuis kwamen allebei tot scoren. Vlak voor rust tikte de Noor echter een voorzet van Sheraldo Becker binnen, waardoor hij uitliep op Berghuis en op gelijke hoogte met Jahanbakhsh kwam.

De wedstrijd leek bij rust al beslist, maar na een kwartier voetballen in de tweede helft stond het ineens 2-3. Schahin bleek oog in oog met Indy Groothuizen koelbloedig en Simon Gustafson schoot een discutabele strafschop binnen. Bovendien zag Johnsen zijn laatste kansen op de topscorerstitel vervliegen. Jahanbakhsh scoorde nog een keer in Alkmaar en de Noor moest zich laten wisselen met een knieblessure.

Het nonchalante ADO moest bijna nog een derde goal slikken, maar Groothuizen wist net een handje tegen een inzet van Tsiy William Ndenge te krijgen. Het had bovendien geluk dat Schahin twee keer op de paal schoot en dat Aaron Meijers een inzet van Donis Avdijaj tegenhield. Roda zette aan voor een slotoffensief, maar ADO wist met veel pijn en moeite de 2-3 op het bord te houden en kon na het laatste fluitsignaal van arbiter Manschot feestvieren met het uitvak.

Opstellingen en beoordelingen*     

Roda JC: Hidde Jurjus 4; Christian Kum 5.5, Patrick Banggaard 6, Adil Auassar 4.5, Jannes Vansteenkiste 4.5 (81. Mario Engels -); Mikhail Rosheuvel 7, Tsiy William Ndenge 5.5, Simon Gustafson 5, Ognjen Gnjatic 6 (73. Henk Dijkhuizen -), Donis Avdijaj 4.5; Dani Schahin 5.5

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 7; Thijmen Goppel 5, Tom Beugelsdijk 5.5, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 5.5; Lex Immers 6.5, Nasser El Khayati 6.5, Danny Bakker 5.5; Sheraldo Becker 6.5 (63. Elson Hooi 5), Bjørn Johnsen 7 (63. Melvyn Lorenzen 5), Erik Falkenburg 6.5 (90+2. Nick Kuipers -)

Man of the match: Indy Groothuizen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen