Ten Hag relativeert: "Ook veel dingen heel erg goed"

6 mei 2018, 17:31   Bijgewerkt: 6 mei 2018, 17:46

Ajax sloot zondagmiddag het seizoen af met een moeizame 1-2 zege op bezoek bij Excelsior. Een heel goede wedstrijd speelden de Amsterdammers niet en trainer Erik ten Hag kon dan ook rekenen op kritische spreekkoren vanuit het publiek. 

Ajax kwam in de eerste helft op achterstand en Ten Hag zag dan ook dat het niet echt lekker liep bij zijn ploeg. "Het was moeizaam. De tegenstander stond gesloten, moeilijke weersomstandigheden, moeilijk bespeelbaar veld. Dan is het ook lastig om kansen te creëren. Dan moet je eigenlijk de eerste kans direct killen. Dat is een verbeterpunt voor na de zomer", concludeert de trainer in gesprek met FOX Sports.

Na de rust vond Ten Hag het een stuk beter gaan. "Een tegenstander als Excelsior houdt zo'n verdedigende speelstijl ook niet de hele tijd vol. Dus de eerste helft is investeren en na rust worden de ruimtes dan groter. Dan krijg je kansen", legt hij de speelstijl van Ajax voor rust uit. 

De trainer was redelijk tevreden met het seizoenseinde van Ajax. "We hebben uit de laatste drie wedstrijden negen punten gehaald. Uiteindelijk hebben wij wel de meeste goals gemaakt en de minste tegengekregen, maar we zijn wel tweede. En de punten zijn uiteindelijk de enige statistiek die telt. Maar het geeft wel aan dat niet alles slecht is. Er zijn ook veel dingen heel erg goed. Ik neem mijn hoed af voor deze spelers die na zo'n negatieve gebeurtenis toch goed hebben gepresteerd", doelt Ten Hag op de situatie met Abdelhak Nouri.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen