Atlético Madrid moet vrezen voor tweede plaats na nederlaag

6 mei 2018, 18:08

Atlético Madrid heeft slechte zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats in de Primera Division. Zondagmiddag ging de ploeg voor het eerst onderuit in het Estadio Wanda Metropolitano in La Liga tegen Espanyol (0-2): de formatie van Diego Simeone moet daarom hopen dat diens stadsgenoten zondagavond winnen van Real Madrid.

Anders heeft De Koninklijke, die weliswaar vier punten achter staat op Atléti, het bereiken van plek twee namelijk in eigen hand. De formatie van Zinedine Zidane heeft twee duels minder dan Atlético Madrid. De eerste wordt zondagavond afgewerkt tegen rivaal FC Barcelona. Simeone had gehoopt dat bij een zege van zijn ploeg en Barcelona, de tweede plaats na dit weekend al binnen zou zijn.

Dan had de focus namelijk op de Europa League-finale tegen Olympique Marseille gekund. Dat is vooralsnog zeker niet het geval: met een flink aangepaste ploeg moest Atlético serieus het onderspit delven in eigen huis. Espanyol beloonde haar overwicht wel enigszins gelukkig: de poging van Óscar Melendo acht minuten na rust werd van richting veranderd, waardoor keeper Jan Oblak kansloos was.

Dat was hij ook bij de beslissende treffer. Met een heerlijke dropkick van Léo Baptistão werd het duel een klein kwartier voor tijd - juist op het moment dat Simeone's ploeg wilde aanzetten voor een slotoffensief - beslist. Espanyol, dat eerder dit seizoen ook al won van Atlético, doet de thuisploeg met de zege veel pijn: het moet namelijk hopen dat Barcelona El Clásico wint, anders komt de tweede plek in de Primera Division serieus in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen