Lamprou legt terugspeelbal uit: "Matthijs hoorde mij niet"

6 mei 2018, 18:56

Het debuut van Kostas Lamprou namens Ajax in de Eredivisie verliep niet helemaal zonder problemen zondagmiddag op Kralingen. De keeper ging in de fout bij het eigen doelpunt van Matthijs de Ligt, de verdediger speelde de bal terug op de Griekse goalie, maar die was juist uit zijn doel gekomen. Een eigen doelpunt en de 1-0 voorsprong voor Excelsior was het resultaat.

"Er kwam een diepe bal en juist omdat het veld zo stroef was en omdat ik wist dat de bal omhoog zou springen, wilde ik de afstand tussen Matthijs en mij verkleinen. Zodat hij kon terugkoppen", legt Lamprou op de clubsite uit. "Ik coachte hem ook om dat te doen, maar dat hoorde hij niet. Hij speelde terug en de bal ging in het doel. Ik ben blij dat iedereen rustig is gebleven en dat we de drie punten mee naar Amsterdam kunnen nemen."

Ondanks de flinke smet op zijn eerste duel in de Eredivisie namens Ajax, was Lamprou al met al tevreden met zijn optreden. "Ik ben trots dat ik mijn debuut in de Eredivisie kon maken. Dat is toch anders dan spelen in een bekerwedstrijd. Ik ben er heel blij mee", aldus de blije Griek.

"Jammer van het tegendoelpunt, maar ik houd aan deze wedstrijd zeker een goed gevoel over. Nu nog vijf dagen met het team naar Dubai en dan lekker vakantie." Door de overwinning eindigt Ajax het seizoen met 79 punten uit 34 wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen