De play-offs: zo zien de komende weken eruit in de Eredivisie

6 mei 2018, 23:45

Met het verstrijken van de allerlaatste speelronde in de Eredivisie zijn alle beslissingen gevallen. En dus zijn ook de play-offs definitief bekend geworden. Hoe ziet het schema er precies uit in de komende weken: wanneer kunnen we wat verwachten en wie spelen exact tegen elkaar?

Omdat sc Heerenveen verloor van Feyenoord, zakt het een plaatsje op de ranglijst. Maar diezelfde Rotterdammers wonnen ook de KNVB Beker en daarom gaat ook de nummer acht, Heerenveen, de play-offs in. Net als afgelopen jaar treffen de Friezen in eigen huis eerst nummer vijf FC Utrecht (aanstaande woensdag), alvorens het drie dagen later op bezoek gaat in de Domstad. Vorig jaar liep het zeker niet succesvol af voor Jurgen Steppels formatie.

Het andere duel gaat tussen ADO Den Haag en Vitesse: Ook zij spelen donderdag (aan het begin van de avond) en nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de return. De winnaars van beide wedstrijden nemen het tegen elkaar op in de finale: daarin wordt het daadwerkelijke EL-ticket verdeeld.

Ook in de Jupiler League zijn de play-off-duels, data- en tijden bekend. FC Dordrecht, dat zo bijzonder van sc Cambuur won, treft Sparta Rotterdam, de nummer zestien van de Eredivisie. FC Emmen en NEC - dat was al bekend - treffen elkaar, evenals Telstar en De Graafschap. De winnaar van dat duel staat tegenover de winnaar van het tweeluik tussen Almere City en Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen