Gisteren gemist: keiharde El Clásico, adieu Wenger en zege Lyon

7 mei 2018, 00:30   Bijgewerkt: 6 mei 2018, 23:56

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 6 mei.

Barcelona behoudt ongeslagen status in snoeihard duel met Real Madrid

FC Barcelona heeft zijn ongeslagen status in La Liga behouden tegen Real Madrid. In een spijkerharde El Clásico hield de landskampioen van Spanje het ruim een helft vol, met een man minder tegen de elf van de Champions League-finalist (2-2). Hoofdrolspeler was arbiter Alejandro Hernández die er te vaak naast zat, al kon hij daar door het overdreven gedrag van de spelers lang niet altijd wat aan doen. Verder viel Cristiano Ronaldo uit met een enkelblessure, al valt dat volgens Zinedine Zidane [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332484/zidane-vermoedt-dat-de-enkelblessure-van-ronaldo-meevalt/,_blank,vermoedelijk wel mee]. 

Wenger lacht tijdens afscheid: "Nu kan ik kritiek hebben op de nieuwe manager"

Arsene Wenger nam zondagavond afscheid van het thuispubliek van Arsenal. De Fransman zat voor het laatst op de bank bij een thuisduel en nam na de wedstrijd afscheid van 'zijn' supporters. Daarin had hij[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332475/wenger-lacht-nu-kan-ik-kritiek-hebben-op-de-nieuwe-manager/,_blank, allereerst oog] voor Sir Alex Ferguson, de voormalig manager van Manchester United.

Cocu houdt rekening met exit van 'vier á vijf' spelers bij PSV

Phillip Cocu houdt er rekening mee dat er na dit seizoen een flink aantal spelers vertrekt bij landskampioen PSV. Hoewel het tegen FC Groningen niet bepaald voortvarend ging zondagmiddag, is de ploeg wel de beste van Nederland gebleken. En dan zijn het de voetbalwetten dat er spelers vertrekken.

Van der Sar: "Wordt zo lastig om Kluivert te behouden"

Edwin van der Sar is niet blij met Mino Raiola als zaakwaarnemer van spelers als Justin Kluivert. Hij stelt dat de beruchte zaakwaarnemer het talent 'richting de uitgang duwt' bij Ajax. De algemeen directeur van Ajax twijfelt dan ook of Kluivert te behouden is voor de Amsterdammers. Verder staat middenvelder Zakaria Labyad juist in de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/332483/ten-hag-waagt-nieuwe-poging-om-labyad-naar-ajax-te-halen/,_blank,belangstelling] van de nummer twee van de Eredivisie.

Memphis laat hoofdrol aan Bertrand Traoré bij zege van Lyon

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om plek twee. Tegen laagvlieger Troyes, dat door het verlies nog moet vrezen voor degradatie, won de nummer twee van de Ligue 1 vrij simpel. Voor de verandering had niet Memphis, maar oud-Ajacied Bertrand Traoré de hoofdrol bij de 3-0 zege.

Bekijk hier alle uitslagen van de laatste Eredivisie-speelronde

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen