Ziyech blij met einde seizoen: "Het was een lang jaar"

7 mei 2018, 08:19

Het clubseizoen is voorbij, maar voor Hakim Ziyech staat nog een mooi toetje op de planning. Binnenkort reist de Ajacied met het Marokkaanse elftal af naar Rusland voor het WK. Ziyech is blij dat het Eredivisie-seizoen erop zit en hij zich nu kan richten op de eindronde.

"Het was een lang jaar voor mij, vooral mentaal. De weken duurden erg lang", geeft Ziyech aan in gesprek met Metro. "Vorig jaar speelden we tot aan het eind van het seizoen Europees voetbal en nu was dat al vroeg afgelopen. Dus we hadden geen midweekse onderbrekingen en trainden alleen voor de competitie. Dat was mentaal zwaar. Maar ja, we hadden niet veel keus. Dus bleef ik me zo veel mogelijk focussen. Bovendien hielp het om aan het WK te denken. Het was prettig om te weten dat er aan het eind van het seizoen nog iets moois staat te gebeuren."

Over iets meer dan twee weken mag Ziyech zich melden bij de Marokkaanse selectie. Na de voorbereiding begint voor Marokko op 15 juni het WK met een wedstrijd tegen Iran. "Het is niet zo dat ik continu dacht: wow, ik ga naar het WK. Het enige waar ik me heel erg mee bezig hield, was niet geblesseerd te raken. Dat is soms lastig voetballen, maar het is een kwestie van heel erg geconcentreerd te blijven en geen onnodige en domme dingen te doen. Dat is gelukt."

Ziyech kan zich tijdens het WK in de kijker spelen bij buitenlandse clubs. Een vertrek bij Ajax lijkt aanstaande; de middenvelder heeft aangegeven in de zomer uit Amsterdam te willen vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen