Aantal rookbomgooiers Twente 'haarscherp op beeld'

7 mei 2018, 10:47

De voorlopig laatste wedstrijd van FC Twente in de Eredivisie werd zondag ontsierd door een aantal 'fans' dat rookbommen afstak. De club uit Enschede is van plan om de verantwoordelijken te laten opdraaien voor de kosten. Een aantal van hen staat op beeld.

Dat vertelt algemeen directeur Erik Velderman in gesprek met Radio1. "De daders zullen de gevolgen van hun actie ondervinden. Dankzij de camera's in het stadion hebben we een aantal jongens haarscherp op beeld", aldus de teleurgestelde Velderman. "We hebben enorm zwaar gecontroleerd, maar blijkbaar is zelfs dat niet genoeg om dit te voorkomen."

Volgens de directeur is 'een tiental raddraaiers' verantwoordelijk voor het afsteken van de rookbommen en ander vuurwerk. Door de enorme rookontwikkeling moest wedstrijd tegen NAC Breda (1-1) worden stilgelegd door scheidsrechter Edwin van de Graaf. "Het was een emotionele wedstrijd. Maar dat betekent niet dat je het zo mag verpesten als supporter. Het is schandalig wat er gebeurd is."

Het overgrote deel van het massaal aanwezige publiek in de Grolsch Veste keurde de vuurwerkactie af. "Ik dacht bij mezelf: bijna 26.000 toeschouwers in het stadion en dan een paar die het verpesten met rookbommen. Dat is ontzettend jammer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen