Steijn is blij dat het voorbij is: "Liepen op laatste benen"

7 mei 2018, 11:54

VVV-Venlo sloot zondag de competitie af met vier nederlagen op rij, aangezien er ook bij FC Utrecht (1-0) verloren werd. Trainer Maurice Steijn is desondanks uitermate tevreden over wat zijn ploeg als promovendus heeft laten zien op het hoogste niveau. Hij kijkt tegenover De Limburger met een goed gevoel terug.

VVV zakte zondag naar de vijftiende plaats in de Eredivisie. "Als we uiteindelijk nog vijftiende worden dan hebben we evengoed een wereldprestatie geleverd", zei Steijn enkele weken geleden toen VVV twaalfde stond en ook al niet in vorm was. "Ik vind dat we het seizoen hier in Utrecht ondanks de nederlaag redelijk waardig hebben afgesloten. Je moet kijken naar de personele problemen die we hebben gehad. We misten al drie spelers (Post, Van Bruggen en Opoku, red.) en in de wedstrijd zelf vielen Jerold Promes en Tristan Dekker nog uit."

VVV was in de slotfase van het seizoen minder in vorm, waardoor het einde van het voetbaljaar als geroepen komt. "Ik ben blij voor mijn groep dat het erop zit. We hebben het zwaar gehad. VVV heeft een ongelofelijke prestatie neergezet, omdat de meeste ploegen zowel kwantitatief als kwalitatief meer in huis hadden. We liepen op onze laatste benen, maar staan hier met een voldaan gevoel", aldus Steijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen