Kuipers fluit Europa League-finale tussen Marseille en Atlético

7 mei 2018, 12:12

Björn Kuipers is door de UEFA aangesteld om de Europa League-finale tussen Olympique Marseille en Atlético Madrid in goede banen te leiden. De 45-jarige scheidsrechter zegt 'ontzettend trots' te zijn op de aanstelling. De eindstrijd vindt op woensdag 16 mei in Lyon plaats.

"Dit is een prachtige beloning op een goed seizoen", vertelt Kuipers op de website van de KNVB. Het is voor de scheidsrechter de tweede keer dat hij een finale in de Europa League mag fluiten. In 2013 hanteerde hij de fluit tijdens de eindstrijd tussen Benfica en Chelsea. "Het is geweldig dat ik opnieuw een Europa League-finale mag fluiten. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op."

Kuipers zal in Lyon worden geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Danny Makkelie en Pol van Boekel zullen als vijfde en zesde official fungeren. Mario Diks reist ook mee naar de Franse stad als reserve-assistent. Onlangs was Kuipers ook de eindverantwoordelijke bij een andere Europese topwedstrijd: Bayern München - Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

Het is voor Team Kuipers de tweede keer in korte tijd dat het goed nieuws krijgt. Eerder kregen de arbiter en zijn grensrechters te horen dat zij de komende zomer naar het WK in Rusland gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen