Spoorboekje: play-offs om Europees ticket schieten in gang

9 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 8 mei 2018, 22:10

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 9 mei.

Nieuws

Start van de play-offs om een Europees ticket

Wie gaat er Europa in: FC Utrecht, sc Heerenveen, Vitesse of ADO Den Haag? Een van hen gaat er met een Europa League-ticket vandoor. Vorig seizoen waren dat de Domstedelingen, die in de eerste ronde toen ook de Friezen versloegen. De andere twee teams waren er toen niet bij: kunnen zij, anders dan AZ die ondanks een 3-0 zege in de eerste finale-wedstrijd niet Europa in ging, FC Utrecht wel verslaan?

Wedstrijden

Chelsea - Huddersfield Town (20.45 uur)

Dankzij de nederlaag tegen Tottenham Hotspur leek Chelsea het uitzicht op Champions League definitief te hebben vergooid, maar dankzij vijf zeges op rij is dat opeens weer binnen handbereik. Dan moet het wel afrekenen met Huddersfield Town, maar de ploeg van landgenoten Terence Kongolo en Rajiv van La Parra - die van de laatste acht duels er slechts één won - kan ook zeker nog wel een punt gebruiken in de degradatiestrijd.

Juventus - AC Milan (21.00 uur)

Met het anderende kampioenschap in de Serie A in het vooruitzicht, kan Juventus woensdagavond ook al een prijs binnenslepen. De Oude Dame bereikte de eindstrijd door af te rekenen met onze landgenoten van Atalanta Bergamo. Het treft alleen wel een net zo gemotiveerd AC Milan, dat voor het eerst sinds jaren weer eens een hoofdprijs kan pakken. Hoe dan ook een interessant treffen.

Sevilla - Real Madrid (21.30 uur)

Na het ontslag van Vincenzo Montella en met het aanstellen van de ervaren Joaquín Caparrós won Sevilla eindelijk weer eens een wedstrijd in de Primera Division. Dat zullen ze in de strijd om een Europa League-ticket ongetwijfeld willen doorzetten tegen Real Madrid. Maar ook De Koninklijke speelt nog ergens voor in La Liga: de tweede plaats. In dat kader mag de formatie van Zinedine Zidane eigenlijk geen punten verspelen.

Voetbal op tv

18.30 uur: ADO Den Haag - Vitesse, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

18.30 uur: Dinamo Kiev - Shakhtar Donetsk, FOX Sports 2, live verslag van de bekerfinale

19.30 uur: FC Barcelona - Villarreal, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

20.45 uur: sc Heerenveen - FC Utrecht, FOX Sports 1, live verslag van het play-off-duel

21.00 uur: Juventus - AC Milan, Ziggo Sport, live verslag van de bekerfinale

21.30 uur: Sevilla - Real Madrid, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen