Heerenveen wil 'Europese sfeer' creëren tegen Utrecht

8 mei 2018, 13:46

SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel wil voor de play-offs met FC Utrecht een 'Europese sfeer' creëren rondom zijn ploeg. Vorig seizoen ging het nog faliekant mis voor de Friezen tegen de Domstedelingen, dat moet ditmaal beter. Zéker in eigen huis. "We gaan tegen Utrecht niet alles anders doen, maar wel wat anders doen", aldus de coach.

Vorig seizoen paste Streppel zich nog aan met een 5-3-2 formatie in eigen stadion. Dat pakte toen bijzonder slecht uit met een razendsnelle 0-2 achterstand. Om het ditmaal spannender te maken, gaat Heerenveen de nacht voor het duel doorbrengen in het hotel nabij het eigen Abe Lenstra Stadion. "We willen wat extra's creëren. Een Europees voetbalsfeer? Zo zou je het kunnen omschrijven, ja", vertelt Streppel tegenover de Leeuwarder Courant. "We hebben weinig tijd om te herstellen in de play-offs. Het is goed om bij elkaar te zijn. Niet alleen om te rusten en herstellen, maar ook voor het groepsgevoel."

Net als vorig seizoen speelt Heerenveen eerst thuis, dan uit. "Dat je eerst thuis begint en daarna een uitwedstrijd speelt – dat maakt ons niet zoveel uit. Ik geloof daar niet zo in. Dordrecht-Cambuur of Cambuur-Dordrecht: zeg het maar", aldus de coach, die over een bijna volledig fitte selectie beschikt tegen Utrecht. "We hebben links en rechts wel wat pijntjes, maar ik ga ervan uit dat iedereen fit is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen