AZ stelt Stam officieel aan als opvolger Haar bij Jong AZ

8 mei 2018, 14:48

AZ heeft Koen Stam officieel aangesteld als de nieuwe trainer van het beloftenteam. De 31-jarige oefenmeester heeft een contract getekend tot en met de zomer van 2020. Hij is daarmee de opvolger van Martin Haar. "Ik ben heel blij dat ik mijn volgende stap bij AZ kan zetten", aldus Stam. 

De oefenmeester, ruim twee keer de leeftijd van Stam overigens, moest vertrekken uit Alkmaar bij de ploeg die uitkomt in de Jupiler League. Met de nieuwe coach hebben ze een een trainer aangesteld die al langere tijd werkzaam is bij AZ, onder meer het Onder 15 en Onder 19 team had hij onder zijn hoede.

"Dit worden mijn eerste stappen als coach betaald voetbal", vertelt de nieuwe coach op de clubsite. "De afgelopen jaren heb ik bij AZ Onder 19 al gewerkt met een leeftijdscategorie waarin de spelers steeds nadrukkelijker toewerken naar AZ 1. Bij Jong AZ tref ik een ploeg waarin het nog meer op finetuning van dat proces aankomt. Daar kijk ik enorm naar uit."

Naast Stam en de hoofd jeugdopleidingen Paul Brandenburg ("Koen kent de details van het profvoetbal uit zijn verleden als voetballer en heeft zich de afgelopen jaren geschoold en ontwikkeld tot een steeds betere coach") is ook directeur voetbalzaken Max Huiberts content met de aanstelling, die al een flinke tijd in de lucht hing. "Dit past goed bij hoe AZ met mensen omgaat. Je krijgt hier de ruimte om door te groeien in de organisatie en Koen is daar het volgende voorbeeld van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen