Ricksen ontkent trieste berichten: "Ik ga nog lang niet dood"

8 mei 2018, 16:04   Bijgewerkt: 8 mei 2018, 16:09

De berichten dat het zeer bergafwaarts zou gaan met voormalig profvoetballer Fernando Ricksen die aan de ziekte ALS lijdt, blijken niet helemaal te kloppen. Er kwam naar buiten dat de oud-prof steeds minder zou kunnen en dat mogelijk zelfs zijn einde al nabij zou zijn. Dat ontkent hij echter zelf. "Ik ga nog lang niet dood", verzekert hij.

Dat doet hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Bij zowel de Open Dag als de eerste wedstrijd van Fortuna in de Eredivisie ben ik gewoon van de partij", laat hij weten aan zijn biograaf Vincent de Vries. Dat het minder gaat met Ricksen, die amper meer kan praten en alleen nog kan zitten in een rolstoel, bevestigt de schrijver echter wel. De Vries: "Maar ik kan melden dat Fernando eigenlijk het liefst nog zoveel mogelijk buiten de deur van zijn huis nabij Valencia doet. Zo hebben we binnenkort een speciale dag met fans van Glasgow Rangers, de club waar hij jarenlang speelde. Ook was hij recent in Glasgow om een Legends Game te bezoeken."

De berichten dat het zeer slecht met hem zou gaan, doen hem overigens in positieve zin wat. De Vries: "Hij zegt het ook wel hartverwarmend te vinden dat zoveel mensen zich blijkbaar interesseren zijn lot en hem al hebben afgeschreven terwijl dit niet zo is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen