De Ligt verkozen tot talent van het jaar in de Eredivisie

8 mei 2018, 21:42

Een mooie eer voor Matthijs de Ligt, die terug kan kijken op een prima seizoen bij Ajax. De centrumverdediger is verkozen tot talent van het jaar van het afgelopen Eredivisie-jaar. Hij volgt Kasper Dolberg op.

Dat betekent dat De Ligt de Johan Cruijff Prijs krijgt en dat hij een Cruyff Court laten aanleggen op een plek naar keuze. "Ik vind het een hele grote eer. Veel jongens die deze prijs wonnen werden internationale topvoetballers, wat natuurlijk ook mijn doel is", zegt De Ligt tegen De Telegraaf. "Daarnaast vind ik het een eer om straks mijn eigen Cruyff Court te hebben."

Jordi Cruijff reageert namens de jury op de uitverkiezing van de achttienjarige verdediger, die in het afgelopen seizoen al meermaals de aanvoerdersband droeg bij Ajax. "Matthijs heeft bewezen er niet alleen snel te kunnen komen, maar ook overeind te blijven na de moeilijke momenten en daar snel van te leren. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar dat niemand dat Matthijs hoeft uit te leggen, is misschien wel zijn grootste talent."

In oktober krijgt De Ligt de prijs uitgereikt op het Voetballer van het Jaar-gala.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen