Eerste duel uit 'poule des doods'

Koen Freriks
10 juni 2006, 13:07

Vanavond is de eerste wedstrijd in poule C, de groep van Oranje. Om 21.00 uur spelen Ivoorkust en Argentinië hun eerste wedstrijd. Het duel wordt gespeeld in Hamburg.

Toernooileider Franz Beckenbauer vindt "Ivoorkust de stabielste outsider". De 'Olifanten' dromen van dezelfde stunt als Kameroen uithaalde op het WK in 1990. Argentinië, met toen nog Diego Maradona, verloor in de openingswedstrijd van het toernooi met 0-1 van de 'Ontembare Leeuwen'.

Ruim 24 uur voor het begin van de wedstrijd maakte Argentinië-bondscoach José Pekerman zijn basiself al bekend. Supertalent Lionel Messi (foto) van FC Barcelona begint nog niet in de basis.

Leo Beenhakker begint het WK met het debuterende Trinidad en Tobago met de wedstrijd tegen Zweden, die om 18.00 uur aanvangt. "Zestig van de negentig minuten zullen we bezig zijn om de bal van Zweden terug te krijgen", aldus 'Don' Leo.

In groep B begint Engeland om 15.00 uur tegen Paraguay in Frankfurt aan het twaalfde WK. Vanzelfsprekend is troetel- en zorgenkind Wayne Rooney (voetblessure) nog niet van de partij. David Beckham speelt tegen Paraguay zijn negentigste interland voor Engeland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen