Cillessen en Barcelona boeken klinkende zege op Villarreal

9 mei 2018, 21:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft woensdagavond een klinkende overwinning geboekt op Villarreal. In het eigen Camp Nou werd het maar liefst 5-1 voor de Catalanen. Jasper Cillessen mocht weer eens in de basis beginnen in een competitiewedstrijd.

FC Barcelona kwam al in de elfde minuut op voorsprong tegen Villarreal. Het was Philippe Coutinho die uit de rebound voor de openingstreffer wist te zorgen. Zo'n vijf minuten later was het nogmaals raak voor de thuisploeg. Paulinho was het eindpunt van een mooie aanval: 2-0. Ook de derde treffer kwam er nog voor rust. Andrés Iniesta liet weer eens zijn waarde zien en bediende Lionel Messi met een prachtige pass. De Argentijn scoorde vervolgens de derde Barcelona-treffer.

Na rust wist Villarreal iets terug te doen. Jasper Cillessen dook nog naar de hoek om redding te brengen op het schot van Nicola Sansone, maar dat werd van richting veranderd: 3-1. In de extra tijd werd de marge wel weer vier. Het was Ousmane Dembele, die op aangeven van Ivan Rakitic scoorde. Daarna leek het verzet van Villarreal helemaal gebroken en viel ook nog de 5-1. Ook die treffer kwam op naam van Dembele.

Door de zege lijkt Barcelona af te stevenen op een mooie prestatie. De ploeg van Ernesto Valverde is na 36 competitiewedstrijden namelijk nog altijd ongeslagen. Dit seizoen speelt Barcelona nog nog uit tegen Levante en thuis tegen Real Sociedad.