Heerenveen verslaat FC Utrecht in knotsgek play-offduel

9 mei 2018, 22:40   Bijgewerkt: 9 mei 2018, 22:47

Heerenveen leek lang op weg naar een uitstekend resultaat in de play-offwedstrijd tegen FC Utrecht. Na vijftig minuten was de stand 3-0 in het voordeel van de Friezen. Maar Utrecht knokte zich met tien man, na een domme rode kaart van Yassin Ayoub, fenomenaal terug tot 3-3. Toch pakten de Friezen in de slotfase alsnog via Denzel Dumfries de winst.

FC Utrecht begon misschien wel als dé favoriet aan de afsluitende play-offs voor een Europees ticket. Alleen kwamen de Domstedelingen in de eerste helft er amper aan te pas. De thuisclub had de touwtjes stevig in handen en vond na tien minuten al het net. Kobayashi mocht een vrije trap nemen vanaf randje zestien en schoot die keurig onder de springende muur door.

Heerenveen bleef de gehele eerste helft de dominante ploeg en verdubbelde de marge na 24 minuten. Daar ging wel geschutter van de Utrecht-verdediging aan vooraf. Dario Dumic en doelman David Jensen begrepen elkaar niet waardoor Zeneli de bal kon ontfutselen. De buitenspeler legde vervolgens prima klaar voor Reza Ghoochannejhad, die simpel de 2-0 kon binnentikken.

Utrecht kreeg nog een grote kans via Gyrano Kerk, maar kon verder weinig klaarspelen in de eerste helft.

De tweede helft begon gelijk met een hoop spektakel. Utrecht kwam ongetwijfeld met de beste bedoelingen de kleedkamer uit, maar moest na een paar minuten weer een tegentreffer incasseren. Daniel Høegh kopte een uitstekend aangesneden vrije trap binnen. Toch deed Zakaria Labyad bijna direct iets terug. Klich zag zijn schot geblokt worden, maar de bal viel perfect op het hoofd van Labyad die de 3-1 raak kopte.

Even later moest FC Utrecht met tien man verder. Yassin Ayoub kreeg een gele kaart en was het daar niet helemaal mee eens. Daarom stak de middenvelder cynisch zijn duim omhoog, zichtbaar duidelijk voor scheidsrechter Ed Janssen die hem maar meteen zijn tweede gele kaart gaf en dus rood. Een domme actie van Ayoub die we toch niet vaak van hem zien.

Utrecht verdedigde daarna met man en man het gelijke spel, maar moest toch buigen in de slotfase. Dumfries knalde vlak voor de tijd alsnog de winnende voor zijn ploeg tegen de touwen. Heerenveen wint daarmee het knotsgekke duel. Zaterdag wordt de return om 20.45 uur in de Galgenwaard gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen