Juventus wint van Milan en pakt vierde Coppa op rij

9 mei 2018, 22:49   Bijgewerkt: 9 mei 2018, 23:03

Juventus heeft woensdagavond beslag gelegd op de Coppa Italia. In de finale had de ploeg bijzonder weinig moeite met AC Milan. Het werd maar lieft 4-0. Voor Juventus is het het vierde jaar op rij dat de Italiaanse beker wordt gewonnen.

In de eerste helft ging de wedstrijd nog aardig gelijk op. AC Milan kreeg enkele goede kansen om op voorsprong te komen, maar faalde telkens in de afronding. Voor rust gebeurde er echter weinig. Na rust was er vervolgens wel de voorsprong voor Juventus. Met 56 minuten op de klok was het Medhi Benatia die de score opende in Rome. Enkele minuten later wist Juventus de score direct te verdubbelen. Op aangeven van Juan Cuadrado maakte Douglas Costa er 2-0 van. Gianluigi Donnarumma ging niet vrijuit bij het afstandsschot.

Het werd vervolgens nog erger voor AC Milan, dat er nauwelijks meer aan te pas kwam. Nog geen drie minuten na de 2-0 lag de bal opnieuw achter Donnarumma.Weer ging de Milan-doelman niet vrijuit. Hij liet een kopbal van Mario Mandzukic uit zijn handen vallen waarna Benatia zijn tweede van de avond kon maken. Een kwartier voor tijd werd het nog pijnlijker voor Milan. Een eigen doelpunt van Nikola Kalinic zorgde namelijk voor de 4-0 eindstand. Zo legde Juventus dankzij een goede tweede helft beslag op de Italiaanse beker.