Tottenham pakt CL-ticket na zege, records voor City

9 mei 2018, 22:55   Bijgewerkt: 9 mei 2018, 23:16

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond goede zaken gedaan. De ploeg verzekerde zich van een Champions League-ticket door met 1-0 van Newcastle United te winnen. Harry Kane zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Tottenham - Newcastle 1-0

In de eerste helft liet Tottenham Hotspur weinig zien. De ploeg kreeg nauwelijks kansen en bij rust stond het dan ook nog altijd 0-0. Overigens had Newcastle voor kunnen staan. Jonjo Shelvey zag zijn vrije trap tegen de paal afketsen. Na rust kwam Tottenham beter in de wedstrijd. De tweede helft was vijf minuten oud toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Na een combinatie met Heung-Min Son was het Kane die de openingstreffer binnenschoot.

Dat bleek ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege is Tottenham de nummer drie met 74 punten, vier meer dan nummer vijf Chelsea. Dat betekent dat Tottenham zich verzekerd heeft van CL-voetbal het komende seizoen.

Manchester City - Brighton 3-1

Manchester City heeft diverse Premier League-records gebroken door een 3-1 zege te boeken op Brighton & Hove Albion. City begon sterk en opende na zestien minuten de score via Danilo. Lang kon City daar niet van genieten, want vier minuten later was het weer gelijk. Op aangeven van Davy Pröpper kopte Leonardo Ulloa de 1-1 binnen. City stelde voor rust nog orde op zaken. Dankzij Bernardo Silva ging de thuisploeg toch rusten met een 2-1 voorsprong. Door die treffer kwam City op 104 doelpunten dit seizoen. Nog nooit eerder slaagde een ploeg daarin. Het oude record was van Chelsea, dat in seizoen 2009/2010 103 keer scoorde.

Met nog ongeveer twintig minuten te spelen viel de derde City-treffer. Op aangeven van Leroy Sane maakte Fernandinho er 3-1 van. Door die zege pakte de ploeg van Pep Guardiola nog twee records. City is nu ook de ploeg met de meeste punten in één Premier League-seizoen (97) én de meeste competitiezeges in één Premier League-seizoen (31).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!