Hoofdrol Ramos bij nederlaag Real tegen Sevilla

9 mei 2018, 23:43

Sevilla zorgde voor een verrassing in de Primera División door woensdagavond een 3-2 zege op Real Madrid te boeken. De ploeg van Zinedine Zidane speelt in de competitie nergens meer om, maar kwam bijzonder slecht voor de dag.

Sevilla kwam goed uit de startblokken en speelde een prima eerste helft. Dankzij Wissam Ben Yedder was er na 25 minuten spelen de voorsprong. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 voor Sevilla. Nadat Steven N'Zonzi zich nog vastliep op de Real-defensie, kwam de bal bij Miguel Layun terecht, die vervolgens alsnog scoorde.

Na rust kreeg Real de ultieme kans om de aansluitingstreffer te maken nadat de bal op de stip ging na een overtreding op Lucas Vázquez. Sergio Ramos nam plaats achter de bal, maar miste vanaf elf meter. Tien minuten later kreeg Ramos opnieuw een goede kans op de 2-1, maar weer ging de bal er niet in. Aan de andere kant was Ramos vervolgens wel trefzeker. Een eigen doelpunt zorgde voor de 3-1.

In de slotfase scoorde  Real nog twee keer via Borja Mayoral en Ramos, die ditmaal een penalty wel wist te benutten. De gelijkmaker kwam er echter niet meer. Door de zege stijgt Sevilla naar plek zeven. Die plaats geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorronde Europa League.