Pröpper: "Premier League is wel even wat anders dan Eredivisie"

10 mei 2018, 08:12

Davy Pröpper heeft een goed debuutseizoen in de Premier League achter de rug. De 26-jarige middenvelder verzekerde zich met Brighton & Hove Albion van nog een seizoen op het hoogste niveau en ook op persoonlijk vlak heeft Pröpper weinig te klagen. In Engeland kende hij maar wenig aanpassingsproblemen.

Dat hij er bij zijn Engelse werkgever meteen stond, dankt Pröpper aan de ervaring die hij bij PSV heeft opgedaan. "Ik heb twee seizoenen in de Champions League gespeeld. Die wedstrijden helpen je te ontwikkelen. Fantastisch om mee te maken, maar ook de ontmoetingen die je hier elke week voor je kiezen krijgt. Dat is het niveau waarop hier wordt gespeeld", aldus de middenvelder in het Algemeen Dagblad.

Brighton & Hove Albion haalde Pröpper als recordaankoop naar Engeland. "Dan krijg je automatisch vertrouwen. Dat is me ook verteld. Daarom had ik meteen een goed gevoel bij mijn overstap, geloofde erin dat het goed zou uitpakken. Al geef ik toe, de Premier League is wel even wat anders dan de Eredivisie."

Pas nadat de middenvelder lang in de Eredivisie had gerijpt, besloot hij een buitenlands avontuur aan te gaan. Eenzelfde traject als doorlopen als Justin Kluivert, die al heel snel bij Ajax lijkt te vertrekken, zat er voor Pröpper nooit in. "Voor iedereen is het anders, maar ik was helemaal niet klaar op mijn negentiende. Ik ging van Vitesse naar PSV, een topclub in Nederland. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik kan het iedereen aanraden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen