Heerlijke middag in Velsen-Zuid levert Telstar zege op

10 mei 2018, 14:35   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 16:31

Telstar heeft donderdagmiddag de eerste stap richting promotie gezet. De Noord-Hollanders wonnen in een volgepakt Rabobank IJmond Stadion de play-offwedstrijd tegen De Graafschap met 3-2. Beide teams maakten er een heerlijke wedstrijd van: De Graafschap kwam met tien man te staan en Telstar liep uit naar een 2-0 voorsprong. Hoewel de gasten zichzelf op bewonderenswaardige wijze terug wist te vechten naar 2-2, stonden ze toch met lege handen. Mo Hamdaoui bezorgde Telstar met een knappe vrije trap de zege.

Telstar eindigde in de reguliere Jupiler League-competitie één punt onder De Graafschap, maar was op Hemelvaartsdag de betere ploeg. Nadat Sven Nieuwpoort verzuimde om de matig spelende Achterhoekers op voorsprong te koppen, nam Telstar het heft in handen. Kevin van Diermen sprong knullig onder een lange bal door, waarna Melvin Platje de bal op schitterende wijze tegen de touwen ramde: 1-0.

Bij De Graafschap ging weinig goed in de eerste helft en trainer Henk de Jong had voor rust al zijn wissels al opgebruikt. Na een half uur spelen werden schlemiel Van Diermen en Frank Olijve vervangen door Youssef El Jebli en Lars Nieuwpoort. Laatstgenoemde mocht met broer Sven centraal achterin staan, maar dat avontuur duurde slechts tien minuten. Sven Nieuwpoort maakte twee lompe overtredingen en mocht na zijn tweede gele kaart gaan douchen.

Telstar probeerde de 2-0 voorsprong over de streep te trekken, maar kon niet voorkomen dat er een krankzinnige slotfase volgde. De tien van De Graafschap wisten zelfs op gelijke hoogte te komen: Daryl van Mieghem tikte binnen na een fraaie één-twee tussen Myenty Abena en El Jebli. Fabian Serrarens zorgde met het hoofd voor de 2-2, nadat hij volledig vrijstaand opdook bij de tweede paal.

De zege ging echter alsnog naar Telstar. Hamdaoui legde vanaf dertig meter aan voor een vrije trap en verraste Bednarek met zijn zwabberbal: 3-2. Van Huizen pakte alsnog zijn tweede gele kaart met een oliedomme overtreding, waardoor Telstar een nerveuze slotfase tegemoet ging. De ploeg hield echter stand en mag zondag in Doetinchem een krappe voorsprong verdedigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen