Roda JC en Almere City scoren niet ondanks talloze kansen

10 mei 2018, 21:51   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 22:01

Ondanks dat er de laatste tijd een stijgende lijn te zien was in het spel van Roda JC, heeft de ploeg donderdagavond Almere City FC niet over de knie gekregen. In een wedstrijd waarin vier keer (!) het houtwerk werd geraakt, deed uiteindelijk geen een speler het net bollen: 0-0. Almere verkocht de huid duur, maar liep in de slotfase op haar laatste benen. Door dit resultaat wacht zondag een zeer spannend terugwedstrijd in Kerkrade.

Aan de hand van uitblinkers Simon Gustafson, Donis Avdijaj en Dani Schahin was Roda JC de laatste weken heel aardig op dreef in de Eredivisie. Tegen een ploeg van een niveautje lager waren de Limburgers dan ook topfavoriet. Almere eindigde als negende in de Jupiler League en miste ook nog eens topscorer Arsenio Valpoort. Desalniettemin kwam Almere goed voor de dag in het eigen Yanmar Stadion.

Diezelfde Jurjus ging in de laatste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gruwelijk in de fout en veroorzaakte daarmee een tegengoal. Ook donderdagavond tastte de PSV-huurling een keer mis, maar kon hij nog net op tijd corrigeren. En dus scoorde Almere City niet in de eerste helft. Roda kwam lange tijd niet verder dan een hard schot van Avdijaj dat naast ging, maar pakte vlak voor het rustsignaal toch bijna de voorsprong. Gustafson trok naar binnen en liet de bal als een vuurpijl van zijn voet vertrekken, maar via Almere-doelman Chiel Kramer spatte de bal - niet voor het eerst of het laatst die avond - op de lat.

De veelvuldig opkomende linksback Jannes Vansteenkiste droeg aanvallend steeds vaker zijn steentje bij en schoot in de 67ste minuut tegen de lat. De rebound leek een simpele intikker voor Gustafson, maar de Feyenoorder in dienst van Roda JC raakte de bal helemaal verkeerd. In een hectische slotfase misten Ognjen Gnjatic en Schahin nog grote kopkansen namens Roda JC, terwijl Sherjill MacDonald uit een moeilijke hoek de buitenkant van de paal raakte. Er gebeurde genoeg voor beide doelen, maar gescoord werd er dus niet. Komende zondag gaan de ploegen voor herhaling. Als de kansen wél worden benut, wordt het een doelpuntrijke return - wat niet in Roda's voordeel is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen