United en 'WHU' inspireren niet, ondanks spektakel in slot

10 mei 2018, 22:42

Manchester United en West Ham United zijn er niet in geslaagd om in het duel in de Premier League, dat eigenlijk nergens meer over ging, nog erg boeiend te maken. Ondanks de aanwezigheid van steraanvallers Jesse Lingard, Alexis Sanchez en Marcus Rashford kwam United niet tot scoren en voor de thuisploeg gold hetzelfde. En dus werd een op voorhand bloedeloze wedstrijd inderdaad een saai affiche. 

{image[326039][right-half][]}Het meest opvallende moment was misschien wel aan het einde van de wedstrijd, toen Mark Noble vlak voor tijd Paul Pogba aanvloog. De Fransman had daarvoor een snoeiharde overtreding van achteren gemaakt, dat de Engelsman niet op zich liet zitten. Hij greep de middenvelder bij de strot, waarna het opstootje tot bedaren werd gebracht.

Beide heren gingen op de bon door arbiter Jonathan Moss, die voor het eerst kaarten nodig had in de wedstrijd. Dat laatste was slechts de indicatie van de gezapigheid donderdagavond: United kon geen plek meer stijgen (en dalen was eigenlijk alleen in theorie nog mogelijk) en WHU had om te stijgen tweede (ruime) overwinningen nodig in de laatste duels van de Premier League.

José Mourinho liet het zover niet komen. Met zijn ploeg had hij weliswaar de overhand, maar echt tot hele grote kansen kwam het niet. Tot een flink opstootje leidde het dus wel en sinds dat moment in de 88ste minuut werd het er bepaald niet vriendelijker op. Des te meer reden voor alle toeschouwers - onder wie Daley Blind vanaf de bank negentig minuten lang - om blij te zijn dat Moss affloot bij een doelpuntloze (eind)stand.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen