De Gier ziet veel kansen voor de returnwedstrijd tegen Roda JC

10 mei 2018, 23:58

Almere City is na het eerste duel met Roda JC niet bepaald bang geworden voor de opponent uit de Eredivisie. Na het doelpuntloze gelijkspel in eigen huis, ziet trainer Jack de Gier volop kansen voor de return in Limburg. "We zijn wel in staat om in Kerkrade een doelpunt te maken", aldus de zelfverzekerde coach.

Dat zou betekenen dat Roda JC al twee keer moet scoren om uitschakeling te voorkomen, want het resultaat in Flevoland was niet goed voor de Limburgers. Wel voor Almere City. "Uiteindelijk ben ik tevreden met dit resultaat. Het liefst win je natuurlijk, maar als je het spelbeeld kijkt, is dit wel terecht. Het is voor ons absolute winst dat we geen tegendoelpunt hebben gekregen", vertelde de coach van de Jupiler League-club tegenover FOX Sports.

Veel veranderen in zijn opstelling doet De Gier, mits iedereen fit blijft, niet. Met deze elf heeft hij er zeker vertrouwen in. "Als wij daar het eerste doelpunt kunnen maken, kan het een leuke avond worden. Als de spanning erop zit, ben ik benieuwd of zij de nul houden tegen ons. Je zag donderdag keeper Hidde Jurjus ook wat kleine foutjes maken."

Door de doelpuntloze remise heeft Almere City, behalve aan 0-0, aan een gelijkspel genoeg om de finale van de play-offs te halen. En dat was precies de boodschap die De Gier eerder al verkondigde aan zijn spelers. "Om de Eredivisie te halen, hoeven we eigenlijk geen enkele keer te winnen", glimlacht de trainer. Die missie is in elk geval geslaagd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen