Spoorboekje: interview met El Khayati, ontknoping in Duitsland

12 mei 2018, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 12 mei.

Specials

Wedstrijden

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach (15.30 uur)

De Bundesliga maakt zich op voor een zinderend slot. Boven zijn diverse Europese tickets te verdelen, maar de meeste ogen zijn gericht op de kelder van de Duitse competitie. Hamburger SV staat op het punt om voor het eerst in de clubhistorie te verdwijnen uit de Bundesliga. De enige uitweg om directe degradatie te ontlopen is ten eerste zelf winnen van Borussia Mönchengladbach, dat in de race is voor Europees voetbal. Ten tweede moet VfL Wolfsburg zelf verliezen van het reeds gedegradeerde FC Köln. Kortom, HSV heeft een wonder nodig.

Middlesbrough - Aston Villa (18.15 uur)

In het Championship strijden vier ploegen via play-offs om promotie naar de Premier League. Derby County deelde gisteren een eerste tik uit aan Fulham (1-0), vanavond is het de beurt aan Middlesbrough en Aston Villa. [a,https://www.fcupdate.nl/stand/s1284/engeland-championship-2017-2018/,_blank,In de reguliere competitie] had Aston Villa zeven punten meer dan Boro. Maar dat zegt weinig: het verschil tussen Fulham en Derby County op de ranglijst was dertien punten. Op 26 mei spelen de winnaars van deze beide affiches de finale op Wembley, voor één Premier League-ticket.

Strasbourg - Olympique Lyon (21.00 uur)

Memphis Depay en Kenny Tete kunnen zich vandaag met Olympique Lyon in ieder geval verzekeren van voorronde Champions League. Nummer vier Olympique Marseille morste gisteren punten tegen Guingamp (3-3) en kan op een onoverbrugbare afstand gezet worden. Het meest ideale scenario voor Les Gones is dat AS Monaco vandaag tegen Saint-Etienne punten morst en een rechtstreeks Champions League-ticket een zekerheidje is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen