Feyenoord wil 'multisportclub' worden a la FC Barcelona

11 mei 2018, 10:22

Feyenoord gaat samen met drie andere sportverenigingen een multisportclub vormen. Daarin blijven de sporten uiteraard gescheiden, maar gaan ze wel onder één vlag spelen. Hockey, basketbal, handbal en voetbal worden met elkaar verbonden onder de gemeenschappelijke deler 'Feyenoord', naar het voorbeeld van Barcelona en Benfica.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Het is een belangrijk onderdeel van het grote project 'Feyenoord City', waarbij meerdere sporten gecombineerd moeten worden. Daardoor moeten er meer mensen in beweging komen in Rotterdam-Zuid. Ook voor sponsoren moet het grote(re) bereik leiden tot meer bestedingen. Ook komen er sportclinics om kinderen aan het sporten te krijgen.

"Dit zijn wijken waar mensen echt veel problemen op hun bordje hebben liggen. Zij zijn met heel andere dingen bezig dan met sport. Bijvoorbeeld met de vraag of ze morgen een boterham op hun bord hebben liggen. Dat soort basale dingen. Als je dat niet op orde hebt, dan ben je logischerwijs minder bezig met je kinderen te laten sporten. Er ligt dus een enorm potentieel aan kinderen die nu nog niet sporten", aldus Edwin Cornelisse, woordvoerder van het nationaal programma in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen